Květáková

Ingredience:
1 menší květák, cibule, kořenová zelenina, 2 stroužky česneku, pepř,  2 bobkové listy,
5 kuliček nového koření, drcený kmín, 1 kostka Masoxu,  špetka muškátového květu,
1 vejce, kousek zeleného pórku, máslo, olej

Postup:

Do hrnce dáme kousek másla a 1 lžíci oleje /přidáním oleje se máslo nepřipaluje/ a
zpěníme cibulku. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a na růžičky rozebraný květák.
Krátce orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme
Masox, všechno koření a vaříme, až je květák měkký. Květák rozmačkáme, přidáme česnek,
dochutíme solí a pepřem. Nakonec necháme srazit rozšlehané vejce. Podáváme sypané
zeleným pórkem.