Bramborová

Ingredience: 
4 brambory, kořenová zelenina, čerstvé houby, cibule, česnek, hrášek, pórek, máslo, olej,
1 lžíce hladké mouky, sůl, kmín, pepř, 4 kuličky nového koření, 3 bobkové listy,  majoránka,
 magi, špetka kari, zelená petrželka.
 
Postup:
Na másle s trochou oleje zpěníme cibulku, přidáme pokrájené houby, osolíme, přidáme
drcený kmín, nové koření , bobkový list a dusíme cca 5 minut.Poté zaprášíme moukou a
uděláme jíšku. Zalijeme vodou, přidáme brambory, zeleninu a povaříme až brambory
změknou. Brambory trochu rozmačkáme, tím polévku pěkně zahustíme, dochutíme
česnekem, pepřem, majoránkou, kari a magi. Podáváme posypanou zelenou petrželkou.
 
Obměna:      
pokud děláme ze sušených hub, tak na másle podusíme zeleninu a namočené houby
přidáme s bramborami. Další postup je stejný.