Arabská tvarohová
Ingredience:
- 500g hovězího masa
- 2 lžíce krájené polévkové zeleniny
- 1 bobkový list
- 2-3 hřebíčky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 500g netučného tvarohu
- 2 žloutky
- sůl
- pepř
POSTUP:
V hrnci přivedeme k varu 2l vody, do které postupně přidáme sůl, bobkový list, hřebíčky, cibuli, česnek, jemně rozkrájenou očištěnou polévkou zeleninu, maso a vše na mírném ohni asi 2 hodiny vaříme. Hotovou polévku přelijeme sítem, zeleninu do ní prolisujeme a dáme vychladnout. Uvařené maso rozkrájíme na kostičky. Tvaroh rozšleháme a postupně do něho přidáváme žloutek, sůl, pepř a po troškách i vychladlý vývar. Tvaroh ředíme, dokud nevznikne hustá krémová polévka. Postavíme ji na plamen a za stálého šlehání ji zahřejeme (už nevaříme). Odděleně prohřejeme v troše vývaru maso, dáme je okapat a rozdělíme je do jednotlivých talířů. Zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.