Arabská tvarohová

         Ingredience:

  • 500g hovězího masa
  • 2 lžíce krájené polévkové zeleniny
  • 1 bobkový list
  • 2-3 hřebíčky
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 500g netučného tvarohu
  • 2 žloutky
  • sůl
  • pepř

POSTUP:
    V hrnci přivedeme k varu 2l vody, do které postupně přidáme sůl, bobkový list, hřebíčky, cibuli, česnek, jemně rozkrájenou očištěnou polévkou zeleninu, maso a vše na mírném ohni asi 2 hodiny vaříme. Hotovou polévku přelijeme sítem, zeleninu do ní prolisujeme a dáme vychladnout. Uvařené maso rozkrájíme na kostičky. Tvaroh rozšleháme a postupně do něho přidáváme žloutek, sůl, pepř a po troškách i vychladlý vývar. Tvaroh ředíme, dokud nevznikne hustá krémová polévka. Postavíme ji na plamen a za stálého šlehání ji zahřejeme (už nevaříme). Odděleně prohřejeme v troše vývaru maso, dáme je okapat a rozdělíme je do jednotlivých talířů. Zalijeme horkou polévkou a ihned podáváme.