Cibulačka

Ingredience:
3 větší cibule, 1 brambor, 1 masox, 5 dkg šunkového salámu, kořenová  zelenina, zelená
část pórku, pepř, magi, sůl, olej, máslo, 1 lžíce hladké mouky, 2 stroužky česneku

Postup:
Do kastrolu dáme kousek másla s trochou oleje /aby se máslo nepřipalovalo/. Zasypeme
nahrubo nakrájenou cibulí a zpěníme do zlatova. Zaprášíme 1 lžící mouky, uděláme jíšku
a zalijeme vodou. Přidáme na malé kostičky  nakrájený  brambor, 2 lžíce nahrubo
nastrouhané kořenové zeleniny, masox a vaříme na mírném plameni, nepřikryté asi
10 minut. Dochutíme kořením, vložíme nakrájený salám a nakonec přidáme najemno
krájený pórek a  prolisovaný česnek. Na dno talíře dáme lžíci strouhaného sýra, zalijeme
horkou polévkou a jako přílohu podáváme osmažené kostičky chleba.