Eintopf
Ingredience:
- 100 g fazolí
- 100 g čočky
- 150 g uzeniny
- 250 g sladkokyselého zelí
- 200 g polévkové zeleniny
- 5 lžic másla
- 4 lžíce hladké mouky
- špetka prášku do pečiva
- polévkové koření
- smetana
- sůl
- pepř
POSTUP:
Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou uzeninu a vše krátce opečeme. Pak zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme. Až tuk vystoupí na povrch, přidáme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme a okořeníme. Nakonec zjemníme smetanou a již nevaříme.