Eintopf

        Ingredience:

  • 100 g fazolí
  • 100 g čočky
  • 150 g uzeniny
  • 250 g sladkokyselého zelí
  • 200 g polévkové zeleniny
  • 5 lžic másla
  • 4 lžíce hladké mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • polévkové koření
  • smetana
  • sůl
  • pepř

POSTUP:
    Fazole a čočku přebereme, propláchneme a uvaříme každé zvlášť ve vroucí vodě se špetkou prášku do pečiva. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme nakrájenou zeleninu a na kolečka pokrájenou uzeninu a vše krátce opečeme. Pak zalijeme vodou, prošleháme, přidáme zelí a povaříme. Až tuk vystoupí na povrch, přidáme uvařenou čočku a fazole, osolíme, opepříme a okořeníme. Nakonec zjemníme smetanou a již nevaříme.