Andaluzské gazpacho

         Ingredience:

  • 1,5 kg rajčat
  • 1 malá okurka
  • 1 malá zelená paprika
  • 1 malý šálek olivového oleje
  • půlka malého šálku kvalitního vinného octa
  • 3 stroužky česneku
  • starší chléb

POSTUP:
    Rajčata a okurku a oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky. Papriku zbavíme semínek a rovněž nakrájíme spolu s česnekem na kousky. Vše nasypeme do mixéru, přidáme olej, špetku soli, vinný ocet a rozmočený chléb a vše dobře rozmixujeme. Zředíme rajským protlakem na požadované množství a necháme vychladit. Mezitím nakrájíme další zeleninu (2 papriky, 2 menší okurky a 4 rajčata), servírujeme spolu s polévkou na zvláštním talíři a okořeníme čerstvě nastrouhaným černým pepřem.