Andaluzské gazpacho
Ingredience:
- 1,5 kg rajčat
- 1 malá okurka
- 1 malá zelená paprika
- 1 malý šálek olivového oleje
- půlka malého šálku kvalitního vinného octa
- 3 stroužky česneku
- starší chléb
POSTUP:
Rajčata a okurku a oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na kousky. Papriku zbavíme semínek a rovněž nakrájíme spolu s česnekem na kousky. Vše nasypeme do mixéru, přidáme olej, špetku soli, vinný ocet a rozmočený chléb a vše dobře rozmixujeme. Zředíme rajským protlakem na požadované množství a necháme vychladit. Mezitím nakrájíme další zeleninu (2 papriky, 2 menší okurky a 4 rajčata), servírujeme spolu s polévkou na zvláštním talíři a okořeníme čerstvě nastrouhaným černým pepřem.