Knedlíčková

Ingredience:
3 masité vepřové nebo hovězí kosti, kostka masoxu, 3 lžíce strouhané polévkové zeleniny,
2 bobkové listy, 5 kuliček  nového koření, magi, zelená část pórku nebo petrželka

Knedlíčky:
10 dkg vepřových jater, 1/2 cibule, 2 stroužky česneku, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, pepř, 1 lžíce
hladké mouky, 1 lžíce strouhanky,1/2 lžičky majoránky
- vše rozmixovat

Postup:
do papiňáku vložíme omyté kosti, zalijeme studenou vodou, přidáme masox, bobkové listy,
nové koření a vaříme asi 1/2 hodiny. Hotový vývar scedíme, přidáme zeleninu a přivedeme
k varu. Do vařící polévky zavařujeme lžičkou malé nočky, přidáme obrané maso a vaříme
asi 3 minuty. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem, magi a majoránkou.  Nakonec
přidáme zelený pórek nebo petrželku.