Klobásová zelňačka

Ingredience:
2 pikantnější klobásy / např. paprikové/ , 2 větší brambory, kysané zelí, 1 cibule, 2 stroužky
česneku, sladká paprika, kmín, majoránka, sůl, pepř,  masoxová nebo gulášová kostka,
4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy,  staročeské koření, granulovaná jíška, feferonka ,
2 lžíce kečupu.

Postup:
Na zpěněné cibuli orestujeme nakrájenou klobásu, zaprášíme sladkou  paprikou a zalijeme
vodou. Přidáme nakrájené brambory, všechno koření, mimo majoránky a česneku, 2 lžíce
kečupu a masox. Až jsou brambory měkké,  přidáme zelí, chvíli povaříme, dochutíme
česnekem a majoránkou, případně zahustíme jíškou. Kdo má rád ostré přidá feferonku.
Podáváme s pečivem.